İstanbulkart HES Kodu eşleştirme! HES kodu alma | HES Kodu tanımlama nasıl yapılır
  • BUGUN GAZETESİ
  • GÜNDEM
  • İstanbulkart HES Kodu eşleştirme! HES kodu alma | HES Kodu tanımlama nasıl yapılır

İstanbulkart HES Kodu eşleştirme! HES kodu alma | HES Kodu tanımlama nasıl yapılır

Temmuz 1, 2021 22:00
İstanbulkart HES Kodu eşleştirme! HES kodu alma | HES Kodu tanımlama nasıl yapılır
0

BEĞENDİM

İstanbulkart HES Kodu eşleştirme işlemi Sağlık Bakanlığı tarafından alınan COVİD 19 tedbirleri arasında yayınlanan genelge ile yer aldı. Hasta tanısı olan veya temaslı kişilerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarının önüne geçmek için uygulanan bu yöntem sayesinde Koronavirüsün daha fazla yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu uygulama kapsamında İstanbulkart kullanıcılarının kartlarına HES kody eşleştirmesi, tanımlaması gerekiyor. Peki İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi nasıl yapılır. Detayları ile haberimizde yer verdik.

İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme İşlemi için öncelikle HES kodu almanız gerekiyor Akabinde https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ internet adresine tıklayarak kişisel bilgilerin ve daha öncesinde aldığınız HES kodu yazmanız ve akbiliniz ile eşleştirmeniz gerekiyor. 

İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme İşlemine Mobiett mobil uygulamasında bulunan Menü sekmesi üzenden İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme bölümüne tıklayarak yine kolayca HES kodu eşleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME EKRANI

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu alma işlemi Hayat Eve Sığar uygulaması, SMS ve E-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla alınabiliyor. İşte HES kodu yöntemleri;

Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden HES kodu alabilmek için Google Play veya Appstore üzerinden uygulamayı indirin. Akabinde Telefon numarası ve kişisel bilgilerinizi doldurarak uygulamaya giriş yapın.



Sonrasında HES Kodu İşlemleri’ bölümüne girin, ‘HES Kodu Oluştur‘ butonuna tıklayın. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluştur seçeneğine tıklayarak HES kodu alma işlemini tamamlayın.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI (iOS)
HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI (ANDROİD)

SMS İle HES kodu alma işlemi için HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi mesaj kısmına yazın ve 2023’e SMS gönderin. HES kodunuz SMS olarak bildirilecektir. 

E Devlet üzerinden HES kodu almak için https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresine gidin TC kimlik no E-Devlet şifresi ile giriş yapın ve HES kodu alma işlemini tamamlayın. 



E-DEVLET HES KODU ALMA EKRANI

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.