ABD  HAM PETROL FİYATINDA TAHMİNİNİ ARTTIRDI

ABD HAM PETROL FİYATINDA TAHMİNİNİ ARTTIRDI

Nisan 7, 2021 07:58
ABD  HAM PETROL FİYATINDA TAHMİNİNİ ARTTIRDI
0

BEĞENDİM

Ekonomik gelişmeler küresel piyasarın değişimi petrol fiyatlarını da etkiliyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, “Nisan 2021 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu” ile bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini gözden geçirerek yukarı yönlü revize etti. Kurum günlük ham petrol üretim beklentisini ise düşürdü.

TAHMİN 62.28 DOLAR

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, bu yıl için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 62,28 dolar olacağı tahmin etti. Mart ayı raporunda bu rakam 60,67 dolardı.

Raporda, Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının bu yılın ikinci çeyreğinde 65,32 dolar, üçüncü çeyreğinde 62,69 dolar, son çeyreğinde ise 60 dolar olması beklenirken, gelecek yıl 60,49 dolar olacağı öngörüldü.

KÜRESEL PETROL STOKLARI BEKLENENDEN FAZLA DÜŞTÜ

Fiyatlardaki yukarı yönlü tahminin, söz konusu dönem boyunca küresel petrol stoklarındaki beklenenden daha büyük düşüşlerden kaynaklandığı belirtildi. Stoklardaki azalışın ise bu yılın ikinci çeyreğinde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) ham petrol üretiminin beklentinin altında kalmasının bir sonucu olduğu ifade edildi.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatının ise bu yıl 58,89 dolar, gelecek yıl 56,74 dolar olacağı tahmin edildi.

EIA, ABD’nin bu yıla ilişkin günlük ham petrol üretim beklentisini ise aşağı yönlü revize etti. Buna göre, ülkenin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl yaklaşık 11 milyon varil seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu rakam, geçen ayki raporda 11 milyon 100 bin varil olarak tahmin edilmişti.

Kaynak: Ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.