1. Haberler
  2. dünya
  3. Hollanda’daki Türkiye’ye ilişkin tarihi antik taş modülü teslim alındı

Hollanda’daki Türkiye’ye ilişkin tarihi antik taş modülü teslim alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adını vermek istemeyen bir koleksiyoncunun, Leiden Ulusal Eski Eserler Müzesi’ne Türkiye’ye ait olduğu düşünülen tarihi bir eseri teslim ettiğini söyledi.

Bu bilginin önce İstanbul’da yerleşik Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesine ulaştırıldığını aktaran Ünal, eserin incelendikten sonra Türkiye’den geldiğinin anlaşıldığını ifade etti.

Ünal, eserin köken bilgisinin yeterli olmaması nedeniyle müze yöneticilerinin eserin Türkiye’ye iadesi için gönüllü olduğunu belirterek, “Geçici olarak Leiden’deki Ulusal Eski Eserler Müzesi’nin deposunda tutulan antik taş parçasını Kültür ve Turizm Müşaviri Pınar Bilgen Ermiş ile müzede teslim aldık.” diye konuştu.

Tarihi eserin mimari bir parça ya da bir mezar taşı olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Ünal, “Tarihi eserin üstünde, ‘UESE [B]’ yazıyor. Bu harflerin ‘Eusebius’ veya ‘Eusebeia’ isimlerinin bir parçası olmasının mümkün olabileceği bildirildi. Müzenin küratörü de bu taşı milattan sonra 2. veya 3. yüzyıla tarihlendiriyor. Türkiye’de menşe yerinin Perge olduğu düşünülüyor.” diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir